T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Çerkezköy İlçe Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 11/10/2017

Çerkezköy Devlet Hastanesi,1976 yılında “Çerkezköy SSK Dispanseri” adı altında 1 doktor, 1 memur, 1 hizmetli ve 1 ambulans kadrosu ile açıldı.Daha sonra 1 eczacının atanmasıyla ilaçlar Dispanserden verilmeye başlandı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin inşaatı 1986 yılında başlamış olup,1990 yılında bitirilmiştir. Çerkezköy Dispanseri, 1990 yılının kasım ayında yeni binasına taşınarak faaliyetine başlamış ve 25 Ağustos 1991 tarihinde de 32 yataklı Dispanser olarak açılışı yapmıştır.Açılıştan yaklaşık bir ay sonra 70 yataklı “Hastane “ statüsüne geçilmiştir.1994 yılında uzman doktorların tamamlanması ile 2 ameliyathane , doğumhane, dahiliye servisi,hariciye servisi,çocuk servisi ile hizmet vermeye başlanmıştır.Halen, Çerkezköy Hizmet Binası ve Kapaklı Hizmet Binasında hizmet veren Hastanemiz, İlçemizin ve bölgemizin en önemli hastanelerinden birisi haline gelmiştir.

Bugün 204 yatak kapasitesi, 9 ameliyat masası, 358 kadrolu, 250 hizmet alımı (Veri giriş personeli, Bilgi İşlem, Güvenlik, Teknik Destek Temizlik vb.) personeli ile hizmet vermekteyiz. Hastanemiz 55 uzman hekim ile poliklinik hizmeti ve acil hizmeti vermektedir.

Hastanemiz, toplam 31.700 metrekare kapalı alan ile bölgemizin halkına hizmet vermektedir.